Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madarak

2012.11.07
 
Tavaszodott.
A nap egyre jobban melengette a távoli földrészekről megérkezett vagy áttelelő, hasonlóan bátor és kitartó bennszülött tollas barátaimat.
Emeleti műtermemből akarva-akaratlanul nyomon követhettem játékos röptüket, hallgathattam önfeledt csivitelésüket. Bódító, vágykeltő illatokkal volt tele a levegő. A párválasztás időszakába léptek. Ilyenkor megengedett mindennemű tetszelgés, csacsogás, trillázás. A balkáni gerléim a teraszom korlátján szégyenkezés nélkül mutatták, mennyire szeretik egymást. A hím madár mindent latba vetve zsonglőrködött, turbékolt, míg a tojó látszatra ugyan passzivitást mutatott, de valójában azzal, hogy fáradságos kiegyensúlyozás közepette fogadta a hím hátára való rárepüléseit, mégis csak aktív szerepet vállalt.
A többi szárnyas is tűzben égett, hol évődtek, hol viaskodtak, és vágyaik beteljesedéséért a legszebb testtartásukat, legcsengőbb hangjukat is latba vetették.
Ez a csodás időszak késztetett arra, hogy a Redukált elemeken belül teret adjak madarainknak, akik hozzánk külsőségekben ugyan alig, de viselkedésben annál inkább hasonlatosak. Nézetem szerint a szerelmi időszak pontosan olyan, mint a földi Paradicsom.

Paradicsom, most! 

 

A mappában található képek előnézete Madarak

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.