Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekhajók

2012.04.13
 
Lélekhajók címet viselő képeim elkészítéséhez nagyban hozzájárult a hajdúböszörményi fejfás temetőben tett látogatásom. Különösen arra a nyughelyre lettem figyelmes, ahol a férj, és feleség szorosan egymás mellé rendelt, mesterien kifaragott hajói úgy törtek az ég felé, mint két egymásnak szentelt kecses lény. A feleség hajója természetszerűen kisebb, míg a férjé jóval nagyobb volt.
Az „akkor is veled” megható érzése tagadhatatlanul ott lengett a sírok felett. Nagyon sokáig képtelen voltam szabadulni e tiszta szerelmi megfogalmazástól, ugyanis az én érzéseimmel egy hullámhosszon rezegtek, hiszen magam is így akartam élni, és így szeretnék távozni, ha kell!
A Lélekhajókat az épülésüktől kezdve, a születésüket követő utazásukon keresztül a boldog megérkezésig festem. A farostlemez rusztikus oldalát felhasználva, mint egy szobrász „faragom, vésem” a kőszerű felületek illúzióját keltve. A már éltünkben és többnyire általunk készülő lélekhajóink nagy utat járnak be. A végső kikötőig való érkezésükig még sokat változnak. Nincs két egyforma hajó, nincsenek azonos sorsok, és természetesen, minden csak illúzió!
 

 

 

A mappában található képek előnézete Lélekhajók

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.